Bel of mail ons voor een afspraak

+31(0)187 - 491533

3nine olienevel fijnstof separator

De olienevel / fijnstof afzuigsystemen van 3nine verwijderen (separeren) de olienevel en partikels welke vrijkomen tijdens (metaal) bewerkingsprocessen. Inademen of inslikken van olienevel kan ernstige gezondheidsrisico's veroorzaken. 

Voordelen:

  • Zonder filters worden alle partikels t/m  een grootte van 1 μm (0,001 mm) gesepareerd. Slechts de allerkleinste deeltjes worden door een HEPA klasse H13 na-filter afgevangen, waardoor deze een standtijd  bereikt van meer dan 20000 bedrijfsuren..jaren dus.

  • Metingen tonen aan dat de 3nine olienevelseparatoren in vergelijk met andere afzuigsystemen resulteren in fenomenale verschillen in de uitstoot/aanwezigheid van olienevel. Uitstoot 3nine 0,002 mg/m³. Laat vrijblijvend de uitstoot van uw huidige olienevelafzuiginstallatie door ons meten.   

  • CIP  - Cleaning in Place: gepatenteerde volautomatische reiniging van de separator maakt dit systeem onderhoudsvrij, zonder afvalstroom.

  • Kostenbesparing op metaalbewerkingsvloeistoffen door direct hergebruik (separatie, retour naar de machine): dit is een aanmerkelijke hoeveelheid, gemiddeld 7,5 liter per uur.

  • Door lagere en constante temperaturen van de koelemulsie (gemeten van 35°C naar constant 25°C) wordt schuimvorming en het ontstaan van schimmels en bacteriën voorkomen = minder onderhoud.

  • Minder onderhoud aan uw machines, olienevel hecht zich vast aan de machine waardoor (elektrische) storingen kunnen ontstaan. Bijkomend voordeel is de hoge luchtverplaatsting waardoor de warmte effectief afgevoerd wordt uit de bewerkingsruimte van de machine. Machines worden maatvaster en de repeteernauwkeurigheid gaat aanzienlijk omhoog. 

 

GREEN LINE OLIENEVEL AFSCHEIDER

olienevel afscheider

De Green Line serie is de tweede generatie van olienevel afscheiders van 3Nine. De Green Line werkt volgens het "tegenstroom principe" en controleert tal van functies welke via de gekleurde lichtbalk gecommuniceerd worden. 

Meer informatie

 

 

 

olienevel separator

BLUE LINE OLIENEVEL AFSCHEIDER

 

Met de Blue Line serie is het succes van 3nine begonnen, in werking gelijk aan de Green Line en geschikt voor bewerkingsruimtes van 5 m³ tot 30 m³. Van de Blue Line serie zijn inmiddels meer dan 10000 apparaten in gebruik over 4 continenten.

Meer informatie

 

Meer informatie over Olienevel afzuiging

Bent u op zoek naar een goede oplossing voor de afzuiging van olienevel? Contact ons gerust met al uw vragen. Wij voorzien u graag van informatie en advies over de nieuwe technologie.

Contactformulier     E-mail

 

 

Afbeelding 98 Afbeelding 101