Bel of mail ons voor een afspraak

+31(0)187 - 491533

3nine Green Line olienevel / fijnstof separator

Olienevel afzuiging van 3Nine

De Green Line serie is de tweede generatie van olienevel / fijnstof afscheiders van 3nine.  Door middel van een gekleurde led-strip kan in één oogopslag de conditie van de 3nine worden gecontroleerd.

 

Metaalbewerkingsvloeistoffen veilig met olienevel separator

 

 

 

 

 

 

 Hoe werkt de gepatenteerde 3nine separatie:

  • Turbines veroorzaken een onderdruk, waardoor de proceslucht in het rotorhuis gezogen wordt (olienevel afzuiging).
  • Zelfreinigend olienevel afscheiderDe rotatie van de separatiebladen veroorzaakt een luchtbarrière aan de buitenzijde van de separatiebladen, waardoor grotere partikels het bladen pakket (= gestapelde separatiebladen) niet kunnen binnendringen, maar tegen de wand de rotorbehuizing worden geslingerd.
  • Partikels kleiner dan 10 mµ komen wel in het bladen pakket, tussen de separatiebladen, waarbij 100% van alle partikels tot 1 mµ uit de lucht worden gesepareerd, samen met een kleiner percentages aan partikels < 1 mµ. Effectiviteit separator:

Schone lucht door olienevel reiniging

 

  • De gesepareerde koelvloeistof en snijvloeistof wordt voor 100% naar de bewerkingsmachine geretourneerd.
  • Het percentage partikels kleiner dan 1 mµ dat niet door de separator wordt afgescheiden, wordt vervolgens door het HEPA klasse H13 na-filter afgevangen. (olienevel afscheiding) 

Glavitech voor olienevel afscheiding

CIP - CLEANING IN PLACE

Indien gebruik gemaakt wordt van een water mengbaar koelsmeermiddel is het verstandig de CIP te gebruiken. Dit eveneens gepatenteerde systeem spuit volautomatisch periodiek een hoeveelheid koelsmeermiddel in de olienevel separator, zodat eventuele verkleefde restanten worden verwijderd.

Dit koelsmeermiddel haalt de 3nine met een eigen pomp uit de tank van de machine; de 3nine zorg er met de olienevel separator voor dat dit wordt geretourneerd.

Bovendien het bewijs van de werking van de olienevel separator, immers geen ander merk of systeem blaast koelmiddel in het apparaat.

  

Bekijk hier onze BLUE LINE